[vc_row css=”.vc_custom_1544777735338{margin-right: 50px !important;margin-left: 50px !important;}”][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_column_text]Ce este AUTISMUL ?

Semnele autismului sunt observabile in jurul varstei de 10 luni!

Autismul, sau TSA este o tulburare neurobiologica care afecteaza ritmul de dezvoltare al copilului la nivelul cognitiv (de intelegere), limbajului, comportamentului si al interactiunii sociale.

Interventia terapeutica timpurie este cea mai importanta pentru optimizarea obtinerii rezultatelor pentru copiii cu autism. Stiintific, s-a demonstrat ca perioada 0-3 ani este perioada in care se petrec cele mai mari transformari la nileul creierului uman. Orice intarziere de dezvoltare in copilaria mica, observata, sesizata si introdusa in programe terapeutice de specialitate poate fi stimulata si achizitionata sau reactivata in cazul in care ea a fost pierduta.

Pentru a putea fi recuperati, copiii autisti au nevoie de programe de terapie comportamentala ABA, logopedie, kinetoterpie, terapie senzoriala, terapie de integrare sociala.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]