[vc_row][vc_column][vc_column_text]Importanta somnului si alimentatiei in tratamentul ADD / ADHD

Somnul de calitate regulat poate duce la o imbunatatire semnificativa in simptomele de ADD / ADHD. Cu toate acestea, multi copii cu ADD / ADHD au probleme in a dormi noaptea. Uneori, aceste dificultati de somn sunt cauzate de medicamente stimulante, iar reducerea dozei sau oprirea medicatie in intregime va rezolva problema.

Cu toate acestea, un procent mare de copii cu ADD / ADHD, care nu iau stimulente, de asemenea, au dificultati de somn. In cazul in care copilul dumneavoastra este unul dintre acestia, urmatoarele sfaturi va pot ajuta.

Stabiliti o ora de culcare regulata (si puneti-o in aplicare).

In cazul in care zgomotul de fond tine copilul dumneavoastra treaz, incercati o masina de sunet sau un ventilator.

Opriti toate aparatele electronice (TV, calculator, jocuri video, iPhone), cu cel putin o ora inainte de culcare.

Limitati activitatile fizice seara.

O nutritie sanatoasa poate ajuta la reducerea simptomelor de ADHD.

Studiile arata ca ceea ce, si atunci cand mananci face diferenta atunci cand vine vorba de gestionarea ADD / ADHD.

Sa aiba un program de mese regulat sau gustari la nu mai mult de trei ore interval de timp. Acest lucru va ajuta la mentinerea nivelul de zahar din sange, reducerea iritabilitatii si sprijina concentrarea si atentia.

Incercati sa includeti o mica cantitate de proteine si glucide complexe, la fiecare masa sau gustare. Aceste alimente vor ajuta copilul sa se simta mult mai alert in timp ce reduce hiperactivitatea.

Verificati copilului dvs. aportul de zinc, fier, magneziu. La copii cu ADD / ADHD s-au constata lipsuri in aceste minerale importante. Cresterea nivelului lor de control poate ajuta la ADD / ADHD la ameliorarea simptomelor. Cresterea nivelului de fier poate fi deosebit de utila. Un studiu a constatat ca un supliment de fier a imbunatatit simptomatologia aproape la fel de mult ca administrarea de medicamente stimulente.

Adauga mai multi acizi grasi omega-3 in dieta copilului tau. Studiile arata ca omega-3 a atenuat hiperactivitatea, impulsivitatea, si a imbunatatit concentrarea la copii (si adulti) cu ADD / ADHD. Acizii Omega-3 se gasesc in somon, ton, sardine, in unele oua si produse lactate fortificate. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a stimula consumul de Omega-3 al copilului tau este prin suplimente de ulei de peste.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]