[vc_row][vc_column][vc_column_text]Obiectivele ASOCIATIEI ROMANE DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD

1. Recuperarea terapeutica a copiilor din cele doua centre, dar si sustinerea integrarii lor in scolile normale.

2. Continuarea diagnosticarii tulburarilor copilariei in scolile primare si gradinitele de pe teritoriul municipiului Bucuresti.

3. Continuarea instruirii cadelor didactice, astfel incat sa nu mai fie scoala unde sa nu existe macar un cadru didactic care sa stie sa primeasca copii speciali la clasa, cum sa ii identifice, sa traga semnale de alama si sa ajute la recuperarea lor.

4. Continuarea proiectelor de informare sociala, astfel incat sa nu mai fie parteneri sociali care sa nu cunoasca ce este, cum se manifesta si cum pot ajuta un copil autist sau familiile lor.

5. Marirea numarului de excursii si tabere in care copiii speciali din centrele noastre mai pun o caramida la constructia stimei lor de sine, isi cimenteaza cunostintele, prieteniile si isi satisfac cunostintele pana acum limitate de durerea parintilor de a-si vedea copilul etichetat si marginalizat.

6. Inmultirea numarului de campanii umanitare, astfel incat sa mai ridicam putin cate putin din greutatea de pe umerii parintilor copiilor nostri, pentu ca nu putem recupera copilul fara familia lui, si astfel sa avem grija si de echilibrul ei emotional prin intalniri, dar si de cel material prin campanii de strangere de fonduri.

7. Deschiderea in parteneriat cu DGASPC si KFC a une Scoli Speciale, destinata copiilor cu AUTISM, MR, DOWN si alte tulburari psihologice ale copiilor.

8. Construirea in apropierea orasului Bucuresti, pe o suprafata de 2000 mp, intr-o zona impadurita, a unui centru multifunctional de recuperare terapeutica, unde terapiile conventionale si nonconventionale isi dau mana si 100 de copii isi vor gasi drumul spre normalitate, atunci cand familia ARTAADHD ii va pregati pentru o meserie specifica CES, din care sa-si castige independent existenta, ajunsi la viata adulta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]