[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Raport de activitate

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD

 

Cuprins

 

Prezentare ARTAADHD

1. Despre ARTAADHD

2. Misiunea, Viziunea si Valorile ARTAADHD

3. Echipa ARTAADHD

4. Serviciile

5. Terapii

6. Centrele ARTAADHD

7. Membership ARTAADHD

_________________________________

Proiecte ARTAADHD

1. Evenimente organizate

2. Campanii sociale

3. Cursuri ARTAADHD

_________________________________

Prietenii ARTAADHD

1. Partenerii si sponsorii

2. Sustinatorii

3. Voluntarii

4. Colaboratorii

__________________________________

Raport financiar

Prezentare Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD

1. Despre ARTAADHD

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD a luat nastere in februarie 2012, din dorinta de a aduce forte proaspete in lupta cu inamicii nevazuti din mintea copiilor afectati de tulburari psihologice de dezvoltare ale copilariei.

Am hotarat sa intindem o mana de ajutor copiilor si familiilor acestora, dar si sa deschidem larg bratele si, astfel, am deschis doua centre de recuperare terapeutica in Bucuresti. Aici tratam lunar aproximativ 50 de copii diagnosticati cu: AUTISM, SINDROM RETT, ASPERGER, TULBURARE DEZINTEGRATIVA A COPILARIEI, ADHD.

2. Misiunea, Viziunea si Valorile ARTAADHD

Redam zambetul copiilor speciali!

 

Misiunea noastra este aceea de a-i ajuta pe copii sa se dezvolte sau sa se recupereze pana la nivelul maxim al potentialului lor. Pentru copiii autisti, ne dorim ca acestia sa deprinda capacitatea de a intelege si comunica cu ajutorul limbajului verbal si nonverbal, de a socialliza, si de a-si faca prieteni, urmand ca, mai apoi, sa poata fi inclusi in invatamantul de masa alaturi de copii normali. Copiilor cu ADHD ne dorim sa le redam cu ajutorul terapiilor posibilitatea de a-si controla singuri comportamentul, de a-si corecta atentia si impulsiviatea, astfel incat sa nu mai fie etichetati si marginalizati si sa-si pastreze locul in familie, scoala si societate. Credem ca astfel vom contribui la rezolvarea unor mari probleme din randul copiilor si tinerilor incadrati in sistemul de invatamant cum ar fi reducerea riscului de abandon scolar, a delicventei juvenile sau a oricarui comportament antisocial.

Misiunea noastra se bazeaza pe un efort continuu de gasire a resurselor necesare functionarii optime a celor doua centre. Efortul este cu atat mai mare cu cat incercam sa ridicam activitatea noastra la nivel de ARTA, personalizand programele terapeutice in functie de nevoile fiecarui copil.

 

Viziunea noastra

Pentru a duce la indeplinire viziunea noastra de a contribui la ajutorarea cat mai multor copii speciali si la crearea unei formule de normalitate in societatea romaneasca in ceea ce priveste tratamentul si integrarea acestor copii in comunitate, am stabilit o serie de OBIECTIVE care speram noi sa devina pilonii evolutiei societatii in tratarea acestor copii:

1. Recuperarea  terapeutica a copiilor din cele doua centre, dar si sustinerea integrarii lor in scolile normale.

2. Continuarea diagnosticarii tulburarilor copilariei in scolile primare si gradinitele de la nivelul Municipiului Bucuresti.

3. Continuarea instruirii cadrelor didactice, astfel incat in orice scoala sa existe cel putin un cadru didactic care sa stie sa primeasca copii speciali la clasa, sa ii identifice, sa traga semnale de alama si sa ajute la recuperarea lor.

4. Continuarea proiectelor de informare sociala, astfel incat toti partenerie sociali sa cunoasca ce este autismul, cum se manifesta si cum pot ajuta un copil autist sau familia acestuia.

5. Marirea numarului de excursii si tabere in care copiii speciali  din centrele noastre mai pun o caramida la constructia stimei lor de sine, isi cimenteaza  cunostintele, prieteniile si isi satisfac cunostintele limitate pana acum de durerea parintilor de a-si vedea copilul etichetat si marginalizat.

6. inmulțirea numarului de campanii umanitare prin care sa reusim sa ridicam putin cate putin din greutatea de pe umerii parintilor copiilor nostri, deoarece recuperarea copilului nu o puteam face fara implicarea familiei. Astfel avem grija si de mentinerea echilibrului emotional al familiei prin intalniri, dar si de cel material prin campanii de strangere de fonduri.

7. Deschiderea in parteneiat cu DGASPC si KFC a unei Scoli Speciale, destinata copiilor cu AUTISM, MR, Sindrom DOWN si alte tulburari psihologice ale copiilor.

8. Construirea in apropierea orasului Bucuresti, pe o supafata de 2000mp, intr-o zona impadurita a unui centru multifunctional de recuperare terapeutica, unde terapiile conventionale si nonconvenționale isi dau mana si 100 de copii isi vor gasi drumul spre normalitate, cu ajutorul familei ARTAADHD care ii va pregati pentru o meserie specifica, din care sa-si castige independent existența, ajunsi la viata adulta.

 

Valorile noastre

In Centrele de recuperare terapeutica ARTAADHD suntem preocupati de progresul copiilor nostri pe toate planurile, investim timp de calitate, energie si profesionalism cu scopul de a oferi cele mai bune modele de recuperare pentru copiii nostril si familiile lor.

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD ar putea fi considerata o asociatie obisnuita in domeniu, doar ca la noi, dincolo de metodele cele mai bune de lucru, avem un ingredient care ii face pe copii sa ne fie prieteni, sa se simta liberi si fericiti, chiar daca terapiile sunt grele pentru mintile lor incecate si pe parinti sa se simta in siguranta. Acesta este IUBIREA.

 

3. Echipa ARTAADHD

 

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD este structurata pe mai multe departamente: departamentul administrativ, departamentul de fundraising, departamentul de markenting, echipa de specialisti care se ingrijeste zilnic de cei 50 de copilasi din centrele noastre si voluntarii asociatiei.

Fiecare membru al echipei ARTAADHD isi cunoaste foarte bine rolul in evolutia noastra ca echipa, dar mai ales insemnatatea lui in destinelor copiilor pentru care am ales sa pornim la drum in 2012.

Fiecare zi de munca a noastra incepe cu un singur obiectiv: o noua zi, un zambet in plus pe chipul copiilor din centrele ARTAADHD! Ne dedicam fiecare secunda din zi indeplinirii acestui obiectiv.

In primul rand, sunt Specialistii nostri care lucreaza direct cu copilasii, cei care cunosc cel mai bine trairile, emotiile, revoltele si bucuriile fiecarui copil cu care lucreaza. Si au grija ca aceste suflete candide sa se vindece in fiece zi petrecuta la noi in centru, cu fiecare mic pas, cu fiecare cuvant nou invatat si rostit, cu orice emotie noua exprimata. Ei sunt cei carora copii de azi, devenit adulti, vor stii sa le multumeasca printr-o imbratisare, printr-o mangaiere sau printr-un zamber sincer si cald.

Pentru ca acesti copii sa beneficieze de toate facilitatile oferite in centrele Asociatiei si pentru ca toate visele si proiectele intregii echipe ARTAADHD sa prinda viata, nevoia principala este cea de finantare. De acest lucru, se ocupa Departamentul de Fundraising, care face tot posibilul ca Asociatia sa atraga cat mai multe fonduri si cat mai multa lume sa contribuie la sustinerea financiara a Asociatiei. Fara implementarea acestor programe de fundraising, ARTAADHD nu ar putea sa isi desfasoarea activitatea la nivelul la care o face acum si sa dezvolte viitoarele proiecte.

Departamentul de Marketing este cel care contribuie la imaginea noastra, cel care ne ajuta sa ne apropiem de sufletele voastre intr-un mod placut. A vorbi despre autism, ADHD si alte tulburari de dezvoltare psihologica la copii nu este un lucru usor, dar ei fac sa para totul mai simplu si mai pe intelesul tuturor. Astfel, ei sunt cei care ne ajuta sa transmitem informatia de specialitate celor care au nevoie de ea si tot ei ne arata lumii. Prin ideile lor, lumea afla de noi si de lucrurile frumoase pe care le facem.

Ca in orice activitate, este nevoie si de un departament care sa aiba grija de gestionarea resurselor, sa se ingrijeasca de bunastarea noastra, sa aiba grija sa nu ne lipseasca nimic, iar copilasii nostri dragi sa primeasca la timp tot ceea ce isi doresc. De asta si de multe altele se ocupa Departamentul Administrativ. Tot ei sunt cei care, atunci cand simtim ca poate lucrurile nu merg cum ne-am dori sau ca ceva ne sta in cale, ne sunt alaturi cu o vorba buna si cu o forta motivatoare extraordinara si au puterea sa ne redea entuziasmul si increderea cu care am plecat la drum, ne fac sa fim mai buni si sa daruim tot ce-i mai bun din noi pentru ceva simplu si plin de iubire, un ZAMBET DE COPIL.

4. Servicii

 

CENTRELE DE RECUPERARE TERAPEUTICA AUTISM; ADHD sau alte TULBURARI DE DEZVOLTARE “ARTAADHD” ofera urmatoarele SERVICII:

 

– Evaluarea si diagnosticarea copilului

– Recuperare terapeutica:

– terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis)

– logopedie

– kinetoterapie

– socializare

– artterapie

– ludoterapie

– terapie cu animale

– meloterapie (terapie prin muzica)

– terapie prin inot

– recuperare terapeutica ADHD; ADD; ODD metoda Dophner,

– terapie cognitiv-comportamentala

Interventia terapeutica se poate face in cadrul centrului sau la domiciliu

– Cursuri psiho-educative, educatie nonformala-alternativa educationala pentru copiii speciali care nu sunt incadrati in invatamantul de masa

– Informarea, consilierea si formarea familei speciale. Grup de suport pentru parinti.

– Cursuri de informare, formare si work-shopuri pentru parinti, specialisti in domeniu, cadre didactice, voluntari

– Coordonare si monitorizare sedinte terapeutice la domiciliu.

 

5. Terapii

 

Centrele de recuperare terapeutica ARTAADHD vin in sprijinul copiilor cu tulburari de dezvoltare (Autism, Asperger, ADHD, ADD, ODD, sindromul RETT, Tulburare dezintegrativa de dezvoltare etc), prin urmatorul PROGRAM DE RECUPERARE TERAPEUTICA intensiv:

1) Dezvoltarea aptitudinilor de socializare

2) Terapie comportamentala aplicata (ABA)

3) Terapie comunicare PECS

4) Logopedie (achizitii si corectie limbaj)

5) Dezvoltare senzitiva si desensibilizare alimentara

 

1. DEZVOLTAREA APTITUDINILOR DE SOCIALIZARE

Se organizeaza grupuri 2/5 copiii cu varsta psihologica, nivel de achizitii si recuperare apropiat, unde se fac jocuri de initiere si intretinere socializare. Apoi copii sunt invatati regulile de convietuire sociala. In cadrul programului de socializare sunt incluse si terapia cu ajutorul animalelor sau terapiile de dezvoltare si comunicare cu ajutorul artei (artterapia), poza, colajul, dramoterapia etc., care sunt dovedite stiintific ca dezvolta dorinta de socializare si starea de bine.

2. PROGRAM INDIVIDUAL DE TERAPIE COMPORTAMENTALA APLICATA (ABA)

Copilul este ajutat cu terapia intensiva de specialitate (ABA) timp de 2/4 ore sa achizitioneze notiunile cognitive (de intelegere) a mediului in care se dezvolta.

3. PROGRAM INDIVIDUAL SI DE GRUP DE TERAPIE COMUNICARE PECS (Picture Exchange Communication System)

Copiii care nu detin posibilitati de achizitii de limbaj sunt invatati limbajul de comunicare PECS, astfel incat ei sa se poata descurca, sa poata deveni independenti, sa poata sa-si comunice starile si dorintele cu ajutorul imaginilor.

4. LOGOPEDIE – PROGRAM DE ACHIZITII SI CORECTII LIMBAJ

Copiii sunt ajutati de specialistii centrelor noastre sa dobandeasca limbajul de comunicare cu ajutorul cuvintelor, iar acolo unde acesta a fost achizitionat defectuos se face interventia de corectie logopedica, astfel incat copiii sa aiba o comunicare ulterioara corecta. Fiecare copil are un program de cca ½-1 ora de logopedie inclus in programul de recuperare intensiva in functie de nevoile si potentialul propriu.

5. PROGRAM DE DEZVOLTARE SENZITIVA SI DESENSIBILIZARI ALIMENTARE

Copiii speciali au, in general, perceptia senzitiva deformata. Au probleme cu recunoastrea si perceptia texturilor. Specialistii nostri, cu ajutorul unor tehnici terapeutice specifice, ajuta copilul special sa identifice si sa recunoasca cu simtul tactil diverse texturi, spre exemplu.

Recuperarea terapeutica se face cu specialist cu multi ani de experienta in domeniul psihoterapiei copilului si in speta a copilului special, cum mai este numit copilul AUTIST, ADHD sau cu alte tulburari de dezvoltare psihologica.

Toate terapiile oferite de ARTAADHD au aceleasi obiective: cresterea nivelului de intelegere, comunicare, socializare si autoservire, dar obiectivele sunt abordate individual prin pasi mici si siguri. Programele de recuperare terapeutica au fise de lucru zilnice impartite pe grupe de achizitii si fiecare terapeut noteaza permanent rezultatele terapeutice obtinute in cadrul sedintei astfel incat la orice ora se stie nivelul evolutiv al fiecarui copil si se pot aduce imbunatatiri permanente in functie de rezultate.

Centrele sunt dotate cu materiale terapeutice specifice pentru fiecare grupa de dezvoltare psihologica: fise de lucru personalizate, materiele PECS, carti si caiete de invatare nonformala, jucarii terapeutice, jucarii psiho-educative, materiale necesare artterapiei (culori, acuarele, pensuli, hartii, etc) care sa faca progresul mai facil, frumos si de calitate.

Evaluarile psihologice atat cele initiale cat si cele periodice sunt facute de echipa de specialisti (terapeuti, psihopedagogi, coordonator) si acestia impreuna cu parintii stabilesc programele terapeutice individualizate pe nevoile si potentialul fiecarui copil. Obiectivele stabilite se refera la abilitati ce trebuiesc achizitionate si intarite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire, cognitiv, joc si socializare etc), cat si la comportamente si stereotipii ce trebuiesc inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente opozante, de violent sau autoviolenta, neadecvate etc).

 

6. Centrele de recuperare terapeutica ARTAADHD

 

 Centrul MARES SCARLAT

 

Centrul este situat in incinta unei cladiri pe trei nivele si o curte generoasa unde copii pot invata sa se joace, sa alege, sa se bucure de beneficiile naturii si sa faca sport.

La fiecare nivel exista cate 2 cabinete unde specialistii si voluntarii nostri, coordonati de o echipa cu multi ani de experienta,  in parteneriat cu unul din cei mai buni coordonatori din Israel, dau viata viselor parintilor si le scot copiii din autism sau alte tulburari, limpezindu-le mintile micutilor ajunsi in centrul nostru.

Salile sunt dotate in functie de nivelul  de dezvoltare mental al micutilor nosti si afectiunile lor, astfel:

♥ 1 sala de receptie unde  parintii  sau aparținatorii pot sa-si astepte micutii informandu-se intr-un cadru placut despre moduri de educatie si intevenție parentala din materialele care le stau permanent la dispozitie.

♥ 1 cabinet de evaluare, diagnosticare si terapii 2/7 ani, aici se petrece anamneza, evaluarea concreta a copiilor care vor primi raportul de pre-evaluare si primele sfaturi de la specialistii nostri indiferent daca se confirma sau nu un diagnostic, ce urmeaza si care sunt primii pasi spre recuperare, precum si sedintele de socializare .

♥ 2 cabinete terapii 2/7 ani – cabinetele sunt dotate cu materiale ABA pentru toate nivelurile de evolutie terapeutica, jocuri si jucarii educative, materiale pentru dezvoltare motrica si senzoriala  cu ajutoul carora  specialistii ajuta ingerasii sa intre in lumea noastra, sa o inteleaga si sa o foloseasca pentru progresul lor.

♥ 1 cabinet de logopedie, consiliere parinti  – cabinetul este dotat si destinat intalnirilor de seara ale parintilor din ,,Clubul ARTAADHD’’ si pentru achizitii si corectii in timpul zilei. Cabinetul este adaptat nevoii de comunicare,  stimulare si cresterea nivelului acesteia. Parintii beneficiaza de toate materialele si informatiile necesare progresului ingerasilor lor.

♥ 1 cabinet psihoeducativ 7/14 ani – aicii intalnim atmosfera de studiu dar intr-o maniera calda si familiala.

Noi urmam indemnul ,,Daca nu pot invata cum predai tu, preda-mi cum pot eu sa invaț!’’

Copiii invata cu metode, materiale si tehnici speciale, pasii firesti ai educatiei scolare. Avem un orar asemanator cu scolile normale.

In cadrul acestui centru, mai dispunem si de urmatoarele spatii:

♥ 1 birou unde echipele de fundraising si marketing, angajati si voluntari, pregatesc si implementeaza proiectele asociatiei, eventimentele de strangere de fonduri si alte actiuni menite sa salveze destinele copiilor din centrele noastre si nu numai.

♥ curte cu gazon unde copii se bucura de socializare si terapie canina alaturi de catelul Fox Terrier  Lucky.

 

 Centrul BASCOV

Centrul este situat  in incinta ,,Complexului de Recuperare Terapeutica  DGASPC VI – Bucuresti’’ si este compus din::

♥ 1 sala de recepție unde parinții pot admira panorama locului sau se pot informa cu materiele specifice recuperarii micuților lor.

♥ 1 cabinet de evaluare, diagnosticare si terapii pentru copiii intre 7 si 14 ani. Cabinetul este dotat cu mobilier si materiale specifice, adaptate  recuperarii Tulburarilor din Spectrul Autist, precum si a ADHD, Sindrom DOWN si alte tulburari psihologice, unde specialistii, cu profesionalism si iubire, combina terapiile si redau zambetul copiior speciali.

In acest cabinet, se organizeaza si grupurile de socializare, unde copiii fac prirmii pasi spre comunicare si exprimare/intelegere sociala.

♥ 1 cabinet de terapii pentru copii intre 2 si 7 ani, acesta fiind mai prietenos pentru ca se adreseaza  copiilor mici si primului nivel de recuperare, este micuț, cu mobilier vesel si adaptat varstei mentale si psihice. Cabinetul este dotat cu materiale si jucarii cu ajutorul carora copilasii fac primul pas in afara autismului si se indreapta spre inimile si mințile noastre.

♥ 1 cabinet de Kinetoterapie, dotat cu mateiale ale specialistilor de top la nivel mondial, in colecția problemelor neuropsihologice ale copiilor.

♥ 1 sala de conferințe unde se susțin grupurile suport pentru parinți, intalnirile voluntarilor si cursurile de specialitate organizate pentru parinți si specialisti.

♥  Acces la terenul de tenis unde toți copiii din centrul nostrul de recuperare prin suportul DGASPC 6 au acces gratuit  la cursuri  de tenis.

♥  Acces la o sala multifuncționala unde copiii nostri  pot imbina miscarea, sportul si achizițiile teoretice pentru a le reda zambetul.

Membership Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD

 

Devenind membru al Asociatiei Romane de Terapii in Autism si ADHD, vei reusi sa sprijini permanent activitatile intreprinse de noi si vei avea parte si de o gama larga de beneficii.

Drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de MEMBRU ARTAADHD sunt urmatoarele:

♥ Oferi acestor copii o sansa la o viata normala.

♥ Esti invitat/a la toate evenimentele Asociatiei.

♥ Ai acces la toate informatiile atasate cauzei Asociatiei.

♥ Detii o legitimatie oficiala care va atesta acest lucru.

♥ Vei putea inregistra membri in Asociatie, moment in care vei fi remunerat pentru efort cu 30 lei, in momentul semnarii contractului si a achitarii contravalorii de inscriere de catre noul membru.

♥ Vei pune umarul la cresterea nivelului de constientizare in randul societatii civile romanesti.

♥ Ai dreptul de a posta in CV-ul personal afilierea la Asociatie in calitate de membru sustinator, nu doar de voluntar.

♥ Ai dreptul de a solicita adeverinta pentru orice scop constitutional, care sa ateste aflierea ta la aceasta organizatie.

♥ Ai obligatia sa repecți prevederile statutare.

♥ Ai dreptul si obligatia morala de a contribui la cresterea prestigiului Asociatiei si la popularizarea actiunilor sale.

♥ Esti mentionat pe site-ul oficial al organizatiei www.autism-artaadhd.org ca membru sustinator .

* Se poate renunta la acest ultim drept daca se doreste.

Pasii pentru inscriere ca membru ARTAADHD sunt urmatorii :

  1. Trimiti intentia de inscriere pe adresa de email: administrativ@autism-artaadhd.org, alaturi de Cererea de Inscriere Membri completata / scanata si un CV actualizat. Solicita cererea la adresa de e-mail mentionata sau intra pe site-ul nostru la sectiunea “Membership”
  2. Dupa maxim 2 zile lucratoare vei primi o rezoluție pentru aplicația ta.
  3. Achiți cuantumul inscrierii stabilit prin Statut la valoarea de 80 RON.
  4. Pe data de 1 a lunii urmatoare primesti certificatul de membru impreuna cu legitimația aferenta .

Modalitatile de plata sunt :

1. Plata in numerar la sediul asociatiei din Bucuresti, Str. Mares Scarlat, Nr. 12, intre orele 10-18:00.

2. OP sau depundere in contul Asociatiei deschis la Unicredit Tiriac RO77BACX0000000874539000, apoi va rugam sa ne trimiteti dovada platii pe e-mail: administrativ@autism-artaadhd.org

PROIECTE

1. Evenimente organizate

 Sunt special si vreau sa stiu!

 

Acest proiect de diagnosticare si introducere in terapii de recuperare a copiilor speciali (cu ADHD, ADD, ODD, MR, RETT, Tulburarea dezintegrativa a copilariei, etc.), de constientizare si informare sociala, a fost realizat in parteneriat cu DGASPC sector VI Bucuresti, in perioada februarie – decembrie 2013.

In cadrul acestui proiect, am deschis si al doilea centru de recuperare terapeutica al Asociatiei Romane de Terapii in Autism si ADHD – centrul BASCOV din Drumul Taberei.

Beneficiarii directi ai acestui amplu proiect social au fost:

– copiii diagnosticati cu ADHD, ADD; ODD, MR  sau alte Tulburari de Dezvoltare Psihologica (cu sau fara certificat eliberat de -catre Serviciul de Evaluare Complexa – DGASPC 6) cu varste cuprinse intre 2-12/14 ani;

– copiii cu dizabilitati pentru care s-au identificat cerinte educative speciale;

– parintii copiilor cu ADHD, ADD; ODD; MR sau alte Tulburari de Dezvoltare Psihologica  din comunitatea locala a sectorului 6;

– specialisti, cadre didactice (educatori, invatatori, profesori,  consilieri scolari si logopezi) din unitatile de invatamant public de masa ale sectorului 6;

– mediul social al comunitatii in care traiesc si invata copiii ADHD, ADD; ODD; MR sau cu alte Tulburari de dezvoltare psihologica, prin scaderea in prezent si/sau in viitor a numarului de abandonuri scolare,  delicventei juvenile, alcoolismului, consmulului de stupefiante sau alte forme de tulburare ale comportamentului social

– societatea in sine, pentru castigarea unui individ parte din ea care va putea intelege, sprijini si dezvolta societatea prin adultul echilibrat care va deveni din copilul special recuperat si integrat

Artist pentru o zi

 

In cadrul proiectului copiii speciali si-au luat in serios rolul de artisti, indiferent de forma de tulburare de care sufera.

Pe 21 si 28 Septembrie 2012 copiii speciali s-au unit in parcul HERASTRAU si au devenit ARTISTI PENTRU O ZI in proiectul realizat de “ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD” in colaborare cu ,,ASOCIATIA ACCES PENTRU TOTI”.

Diabetici, autisti, hiperchinetici, cu probleme de mobilitate sau cu alte afectiuni, copiii speciali au intins aici culorile toamnei pana dincolo de orice problema si au aratat ca arta ne uneste si ne ajuta sa comunicam si sa socializam.

Multumim Asociatiei ,,ACCES PENTRU TOTI” pentru ca s-a gandit sa vina alaturi de copiii speciali, indiferent de forma de tulburare de care sufera acestia, si impreuna am reusit sa-i facem artisti pentru o zi. Astfel, pentru cateva ore am reusit sa redam zambetul acestor copii. Cu totii ne-am jucat colorand, pictand, confectionand animalute cu origami, papusi, am invatat sa ne toleram, sa ne ajutam, sa socializam, n-am imprietenit, am creat si am fost recompensati de BAUMAX cu diplome si cadouri si cu promisiunea ca am creat un precedent.

De asemenea, si copiii speciali ai DGASPC Sector VI au fost partasi la acest eveniment, lucru pentru care dorim sa multumim DGASPC Sector VI. Si nu in ultimul rand, le multumim COPIILOR SPECIALI ca ne-au incarcat de energie si ca zambetul lor ne motiveaza sa nu renuntam niciodata sa le intindem mainile, fie ele si goale, dar cu sufletele pline!

 

Autismul la tinta

 

In cadrul acestui proiect, copiii ARTAADHD (aflati la un nivel de recuperare ce le permitea sa fie transportati si sa inteleaga ce se petrece in jurul lor) au petrecut o zi intreaga la Gradina Zoologica Baneasa, unde au reusit sa socializeze, sa se responsabilizeze, sa se joace si sa invete distrandu-se.

Tot in cadrul acestui proiect am organizat si o tabara organizata la Sinaia pentru copiii pe care ii tratam, in care au putut merge fara parinti, toata responsabilitatea cazand pe umerii celor trei terapeuti care i-au insotit.

Aceste proiecte au oferit, in primul rand, componenta vizibila reprezentata de partea de socializare, cunoastere si destindere oferita copiilor. La fel de importanta a fost si componenta adiacenta : cuplul de parinti cu un copil autist a obtinut cateva zile in care sa se ingrijeaza de relatia lor, pentru ca un parinte de copil cu autism renunta la relatie, la intimitate, la a vedea nevoile partenerului de viata, pentru a se putea focaliza pe grija pentru copilul cu autism.

Micul Picasso la ARTAADHD

 

Proiectul s-a intins pe parcusul a 3 luni, de la 1 iunie la 1 septembrie 2012, timp in care am organizat zile de nastere pentru copiii asociatiei, totodata pentru copiii proveniti din familii aflate in dificultate financiara, precum si pentru copiii cu tulburari de dezvoltare din multe centre de plasament din Bucuresti !

In cadrul acestor aniversari, copiii nostri au desenat integral peretii fostului centru ARTAADHD.

 

2. Campanii caritabile

Eveniment artistic caritabil pentru Marco

Aceasta a fost prima strangere de fonduri pentru Marco si a avut loc pe 23 August 2013 la cafeneaua Boheme.

In cadrul evenimentului acestui eveniment caritabil, am avut bucuria de a reuni cateva reprezentatii artistice, prin intermediul carora am dorit sa combinam frumusetea artei si bucuria binefacerii:

Participantii s-au putut delecta cu un recital al trupei de Jazz live condusa de maestrul Mihai Iordache, o demonstratie de dans modern si  tango a scolii de dans Happy Star, o interpretare de dans contemporan numit Angel, interpretat de Ioana Tomescu, calificata la Campionatul Mondial de Dans.

Un alt moment special al serii l-a reprezentat o licitatie pentru obiectele create de Marco de-a lungul celor doi ani in care este tratat la ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD.

La final, insusi Marco le-a multumit tuturor care au venit acolo pentru el.

Fondurile colectate la acest eveniment s-a realizat din vanzare unor bratari de acces gravate cu inscriptia “Si eu il ajut pe Marco”, insa pentru cei ce au dorit si au putut sustine financiar mai mult cauza lui Marco au putut dona orice suma, la eveniment prin “Cutiuta lui Marcuțu”, ori prin donatia directa in conturile asociatiei.

 

Alearga pentru Viata

 

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD a organizat impreuna cu Liga Studentilor Electronisti ALEARGA PENTRU VIAȚA, un evenimentul caritabil ajuns la cea de-a 5-a ediție, pe 14 decembrie 2013, in Sala de Atletism a Complexului National Sportiv “Lia Manoliu”. La eveniment au fost asteptati toti cei care au dorit sa imbine pasiunea pentru sport si alergare cu bucuria de a face o fapta buna pentru o cauza umanitara.

Obiectivul evenimentului este strangerea de fonduri pentru Sara, o fetita care sufera de Sindromul Down si ADHD, si pentru ca ea sa fie inclusa intr-unul din centrele de recuperare terapeutica ale asociatiei in care sa urmeze un program complex de terapii combinate.

Sara este un alt caz social pentru care Asociația Romana de Terapii in Autism si ADHD face tot posibilul, de luni de zile, sa o includa intr-un program de terapii in autism si ADHD. Terapiile Sarei sunt foarte costisitoare, acestea ajungand la 6100 de lei pe luna, o suma pe care parintii ei nu si-o pot permite. Sara trebuie inclusa si in regimul special After School pentru ca are si probleme de nutritie, iar mamei sale ii este aproape imposibil sa faca fata acestor cheltuieli. Avand in vedere situatia delicata a familiei, fetita nu a putut primi un tratament propice care sa ii permita sa se dezvolte normal pana la varsta de 6 ani.

Printre sustinatorii cauzei Sarei, s-au numarat: Campioana mondiala la atletism, Gabriela Szabo, jucatorul de fotbal Laurentiu Rus, actorul Mihai Rait Dragomir, prin prezenta lor la eveniment, dar si multi altii prin mesajele lor de sustinere si prin ajutorul oferit Sarei.

 

3. Cursuri ARTA ADHD

 

Curs de Parenting: Managementul furiei si atentiei

 

Cursul de Parenting: Managementul furiei si atentiei, organizat de ARTA ADHD, este un curs dedicat parintilor care doresc sa afle cum pot gestiona comportamentul furibund sau deficitul de atentie al copilului lor sau chiar pentru cei interesati sa inceapa o cariera de succes in psihologie.

Specialistii cu experienta ARTA ADHD i-au invatat pe acestia sa inteleaga cele doua procese psihologice si sa-si ajute copilul, printr-o serie de notiuni teorretice si combinatii terapeutice cu rolul de a-i initia sau specializa in schimbarea destinului unui copil autist.

In cadrul acestui curs, parintii au fost initiati in definirea furiei si a atentiei, tipurile acestor doua procese psihice si cum afecteaza ele dezvoltarea copilului. Aceasta prezentare prealabila i-a ajutat pe acestia in intelegerea acestor procese psihice si cum pot pot aplica in viata reala la copiii cu autism metodele de management furiei si al deficitului de atentie.

Printre notiunile prezentate s-au numarat: tipuri de tulburari care implica furia/impulsivitatea, tipuri de tulburari care afecteaza atentia sau implica atentia, cum redirijam emotiile perturbatoare, cum gestinom furia, interventii verbale de franare pentru etape diferite ale furiei, interventii comportamentale pentru etape diferite ale furiei, jocuri terapeutice pentru scaderea impulsivitatii pe termen scurt si lung la copii, climatul familiei si deficientele de atentie, stima de sine si tulburarile de atentie, psihomotricitatea si relaxarea in managementul atentiei, metode si tehnici de crestere a coeficientului atentiei sustinute (ghid de reguli pentru parinti si automenagement pentru copii), fise de lucru pentru cresterea atentiei, jocuri terapeutice utilizate pentru stimularea si cresterea atentiei (inclusiv jocuri online).

 

Cursul “Metode si tehnici terapeutice aplicabile la copilul cu autism”

 

Acest curs este creat pentru psihologi, studenti, medici pediatri/de familie, voluntari sau pentru cei care vor sa ajute un copil in lupta sa cu autismul si pentru ca acesta sa traiasca o viata normala..

Specialisti ARTA ADHD, terapeuti cu experienta, i-au invatat pe acestia sa inteleaga si sa ajute un copil cu autism.

Participantii au invatat notiunile introductive despre autism, ce este si care sunt cauzele acestuia, semnele si simptomele specifice autismului. Partea practica a acestui curs a fost reprezentata de prezentarea terapiilor utilizate de specialistii ARTA ADHD pentru tratarea unul copil cu autism, dintre acestea facand parte: terapia ABA, meloterapia, ludoterapia (terapia prin joaca), metode invatare si predare, precum si tehnici de logopedie speciala. Acestea terapii au fost prezentate detaliat prin definirea lor, a principiilor lor si a aplicabilitatii acestor terapii.

Astfel cei prezenti au deprins cunostintele si tehnicile necesare de interventie in corectarea comportamentului unui copil cu autism.

 

Prietenii ARTAADHD

1. Partenerii si sponsorii ARTAADHD

Anul 2013 a fost un an in care tot mai multi parteneri si sponsori au ales sa sprijine cauzele si proiectele pe care Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD le-a pus pe picioare.

Le multumim pentru implicare si donatii si speram ca in 2014 sa ne bucuram in continuare de sustinerea lor, in speranta ca vom dezvolta noi proiecte prin care sa contribuim la schimbarea destinului cat mai multor copii speciali.

 

– Pure Jatomi Fitness

– Cafe Boheme

– Life Dental Spa

– Voucherry

– Bitdenfer

– SEM Lion

– Baumax

– ProCasa

– Noriel

– Mobilier birou

– Wristfield

– Noriel

– Gravez.ro

– Madrivo

– URS Engineers and Constructors Romania

– Tymbark

– Cris Gym Fitness

– Liga Studentilor Electronisti

 

2. Sustinatorii ARTAADHD

 

LIVIU PASAT: “Ce face acest grup de oameni cu Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD nu e deloc un lucru simplu. De-asta consider nu numai laudabila initiativa lor, ci si indrazneata si sunt convins ca proiectul lor va lua amploare si va avea succes si cu ajutorul nostru, al fiecaruia dintre noi !”

 

GABRIELA SZABO: O scurta declaratie din partea ei.

 

3. Voluntarii ARTAADHD

 

Multumim celor pentru 50 de voluntari ARTA ADHD care ne-au facut activitatea mai usoara si mai frumoasa de-a lungul anului. Ei sunt cei care s-au alaturat cu inima cauzei noastre si ne-au ajutat sa credem si mai tare in visul nostru ca orice copil are dreptul la o viata normala si ca avem puterea sa ducem la indeplinire acest vis ajutand cat mai multi copii cu autism sau ADHD.

Voluntarii ARTA ADHD au ajutat prin entuziasmul lor la strangerea de fonduri, la gestionarea celor doua centre ARTA ADHD, la promovarea cauzelor noastre, la organizarea evenimentelor pe care Asociatia le-a desfasurat in anul 2013, contribuind astfel si la o mai mare contientizare in randul societatii pentru implicarea voluntara in astfel de cauze.

 

4. Colaboratorii ARTAADHD

 

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD doreste sa multumeasca si celor care au colaborat cu noi de-a lungul anului 2013.

Printre cei implicati se numara cei care au contribuit la strangerea declaratiilor de redirectionare a 2% din impozitul pe profit si a celor de Debit Direct, precum si cei care ne-au sustinut prin plasarea de cutii de donatii la sediul companiei sau in incinta magazinului, donatiile stranse prin aceste cutiute fiind utilizate pentru terapiile atat de necesare celor 50 de copii de care ne ingrijim zilnic.

 

Raport financiar

 

Iti dau un raport pt model la situatia financiara, ca aici chiar nu stiu ce sa scriu.

 

CUM POTI SA AJUTI

 

Redirectioneaza 2% din Impozitul pe Profit

 

♥   Tu stii ce s-a facut cu cei 2% pe care i-ai redirijat cu bune intentii in fiecare an?

♥   Ti-a multumit personal cineva?

 

ASOCITIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD este garantia ca prin redirectionare celor 2% catre noi, vei intinde o mana de ajutor unui copil autist si vei deveni sprijinul lui in luminandu-i drumul catre o viata normala, il vei ajuta sa inteleaga cine sunt cei de langa el, care isi spun parinti, sa invete sa vorbeasca si sa poata spune cand il doare ceva, sa invete sa se joace ca toti copiii si sa uite tot chinul prin care trece in prezent, sa nu se mai tavaleasca  pe jos si sa țipe, sa nu mai fie alungat de la locul de joaca din cauza parintilor care isi invata copiii sa il izoleze si sa fuga de el pentru ca e ciudat.

 

DA! SI TU MA POTI AJUTA SA LAS AUTISMUL IN URMA !

 

Intra acum pe site-ul ARTA ADHD www.autism-artaadhd.org si descarca acum formularul 2%.

Daca vrei sa ma cunosti, poti veni personal in centrul in care ma recuperez si sa vezi cat de mult imi foloseste ajutorul tau in evolutia mea catre o viata normala, cum incep usor usor sa vad lumina din tot intunericul in care sunt cufundat si astfel vei vedea ca investitia ta nu a fost in zadar.

Intra si tu in Clubul 2 % ARTAADHD si vei simți ce inseamna cu adevarat sa ajuți !

Pentru ajutor la completarea documentului, va rugam nu ezitați sa apelați la personalul nostru, fie prin e-mail sau printr-un simplu telefon.

 

Doneaza prin Direct Debit

Prin donatia ta sub forma de Debit Direct, incepand de luna viitoare, printr-un mic procent din castigurile tale vei mangaia existenta unui copil cu autism, ADHD sau o alta tulburare de dezvoltare psihica a copilariei din centrele ARTAADHD.

Initial, stabilim impreuna directia ajutorului acordat de tine: fie un copil cu Autism, ADHD sau o alta tulburare de dezvoltare a copilariei, fie unul dintre proiectele sociale desfasurate de noi pe care vrei sa il sustii.

Ulterior, trebuie sa detii sau sa deschizi un cont la una dintre aceste institutii bancare: ING Bank, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Banca Transilvania sau Volksbank. Apoi prin semnarea unui document de mandat pentru debit direct, din acest cont poti sustine un copil cu autism cu o suma pe care tu o alegii. Fie ca e vorba de 10 lei, 20 lei, 50 lei, ori o suma mai mare, trebuie sa stii ca orice suma ofera o sansa spre normalitate unui copil cu autism !

Astfel, te asiguri ca lunar vei contribui la schimbarea in bine a destinului unui copilas, suma aleasa de tine transferandu-se automat catre copilul sau proiectul preferat !

 Alianța pentru Copii

 

Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD a conceput un program de responsabilizare sociala care conecteaza mediul de afaceri la cauzele sociale ARTAADHD, printr-un sistem de parteneriate.

1. Astfel ,,Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD’’ ofera companiilor partenere care si-au oferit serviciile in beneficial copiilor cu autism, promovarea pe site-ul propriu www.autism-artaadhd.org.

2. Astfel, tinand cont de primul punct, ARTA ADHD va garanta si propune serviciile companiei dumneavoastra in randul partenerilor deja existenti care vor adopta serviciile dumneavoastra in detrimentul concurentei, deoarece poarta garantia ,,Asociatiei Romana de Terapii in Autism si ADHD”, dar mai ales pentru ca, fara vreun efort suplimentar, vor sustine si viitorul copiilor cu autism, ADHD si alte Tulburari de dezvoltare psihologica .

3. Companiile se ofera ca in schimbul celor mai sus metionate sa daruiasca un procent din incasarile generate de acest sistem de promovare si recomandare, iar aceasta suma sa  fie directionata catre proiectele sociale dezvoltate de ARTA ADHD.

Alatura-te Aliantei pentru Copii propunand serviciile companiei tale prin ARTAADHD sau achizitionand produsele partenerilor la recomandarea noastra si vei castiga accesul la o retea de parteneri de incredere, promovare, dar mai ales oportunitatea de a schimba un destin de copil printr-un simplu gest !

 

Magazinul de zambete

Cumparand schimbi destinul unui copil autist!

 

Un copil intinde mana spre tine!

ASOCIATIA ROMANA DE TERAPII IN AUTISM SI ADHD i-a promis sa te faca parte din drumul lui spre o viata normala. Fiecare leu cheltuit aici este egal cu un zambet pe chipul unui copil autist. Nu poti tu singur sa ii faci viata numai un zambet, dar o poti face cumparand un obiect si sa speri ca maine se va gasi inca un suflet nobil sa-i lumineze existența.

 

Noi stim ca A DARUI inseamna A PRIMI, asadar echipa ARTAADHD rasplateste gestul tau frumos astfel:

+ Cu 51 zambete daruite copiilor, iar tu vei primi in dar:

♥ O plansa desenata si semnata de manuta colorata cu vopsea a unuia dintre copiii ARTAADHD.

+ Cu 201 zambete daruite, iar tu vei primi in dar:

♥  O plansa desenata si semnata de manuta colorata cu vopsea a unui copil de la ARTAADHD

♥ Diploma de Membru sustinator in ALIANȚA PENTRU COPIII AUTISTI semnata si stampilata de ARTAADHD, iar pe verso stampilata de manutele colorate cu vopsea de 3 copii cu autism.

 

+ Cu 501 zambete daruite, iar tu vei primi in dar:

♥ O plansa desenata si semnata de manuta colorata cu vopsea a unuia dintre copiii ARTAADHD.

♥ Diploma de Membru sustinator in ALIANTA PENTRU COPIII AUTISTI, semnata si stampilata de ARTAADHD, iar pe verso stampilata de manutele colorate cu vopsea de 3 copii cu autism.

♥ Filmulet personalizat in care copiii ARTAADHD iti multumesc personal pentru gestul facut pentru destinul nostru lor, alaturi de autorizatia de a il folosi acest filmulet in mod public.

♥ Calitatea de Membru Sustinator pentru 1 an de zile cu toate beneficiile aferente.

♥ Invitatia de a primi personal toate cele mentionate, de la unul dintre copiii nostri, chiar la sediul ARTAADHD.

 

 

D. Raport Financiar Raport Financiar ARTAADHD 2013[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]