Ce este autismul

Autismul sau tulburările de spectru autism (TSA) este o tulburare neuropsihiatrica grava care afecteaza copilul pe mai multe arii de dezvoltare: lipsa sau intarzierea dezvoltarii limbajului verbal; lipsa interesului pentru socializare; probleme de intarziere cognitiva; dezorganizare afectiva precum si caracteristici si comportamente repetitive. Nu exista o singura forma de AUTISM, exista mai multe subtipuri si fiecare persoana cu autism poate avea puncte forte si provocari unice.

ASD variază în severitate de la un handicap care limitează într-o oarecare măsură viața, în mod normal, la un handicap devastator care poate necesita îngrijire instituțională sau supraveghere permanenta.

Copiii cu autism au probleme cu comunicarea. Ei au problem in a intelege ce gandesc,simt ceilalti oameni. Acest lucru face extreme de greoaie comunicarea cu ajutorul limbajului verbal, mimico-gestural, sau cel prin atingere.

Adesea o combinație de factori genetici și de mediu influențează evoluția autismului, iar autismul este adesea însoțit de probleme medicale precum:

  • Tulburări gastrointestinale(enterocolite)
  • Convulsii
  • Tulburări de somn

Autismul afectează aproximativ 1 din 60 de copii.

Multe persoane cu autism au și probleme senzoriale . Acestea pot include aversiuni la anumite atracții, sunete și alte senzații.

Primele semne distinctive ale Autismului apar in jurul varstei de 2 ani. Adesea ele pot fi diagnosticate mai devreme de 18 luni desi anumite intarzieri legate de dezvoltarea psihologica pot aparea chiar mai devreme de aceasta varsta.