PROIECTE

 

PĂRINTE SPECIAL,  NU EȘTI SINGUR!

Din păcate 8 din 10 familii cu copii speciali divortează.  În majoritatea cazurilor mamele sunt cele la care se stabilește domiciliul copilului indiferent de tipul de tutelă comuna sau exclusivă. Aceste mame cu copii speciali datorită simptomatologiei specifice diagnosticului copilului lor(autism, Down, Retard, Cornelia de Lange sau alte tulburări psihologice grave), nu pot lasa copilul acasă singur(indiferent de vârstă)să meargă la cumparaturi. Mamele merg peste  tot insoțite de copilul lor special care dezvoltă crize de plâns, anxietate, tantrum, heteroagresivitate sau agresivitate iar mediul social le este din păcate ostil etichetându-l și marginalizându-i. Acestea in vremuri normale, in acest context de CORONAVIRUS, mamele de copii speciali trebuie să iasă din casă să -și facă cumpărături iar copii lor dezvoltă crize și ating in incoștienta lor totul apoi ling, baga mainile in gurița/nas, ochi; dezvoltă crize la schimbarea rutinei și se tăvălesc efectiv pe jos în magazine , pe stradă iar riscul în aceste condiții de a se infecta cu bacterii si virusul ce s-a transformat in flagel este extrem de mare.

ARTAADHD  dorește  cu ajutorul comunității Fă bine să strângem o comunitate de voluntari care să facă cumpăraturile săptămânale ale familiilor  monoparentale/ izolate la domiciliu cu copii lor speciali astfel încât acestea să nu se mai expună.

În Romania există 10.000 de familii  monoparentale iar dacă  ne gândim   la cele 8 din 10 familii  cu unul sau mai mulți copiii speciali care divorțează  atunci a găsim  un număr impresionant de familii  care au reală nevoie de  fi ajutate cu lista de cumpărături.  Dorim să identificăm familiile monoparentale speciale și să le sprijinim în acest sens.

Astfel am ajuta concret o familie  cu copil special să facă prevenția primordială contra CORONAVORUS pe care fără acest ajutor n-ar mai pute-o avea.

Dacă ești părinte de copil special și ai nevoie de noi  acceseaza linkul de mai jos  și te vom contacta negreșit să te ajutăm, îți facem cumpărăturile.

Dacă ești voluntar scrie-ne intenția ta de a ni te alatura  la adresa:

adhd.autism@yahoo.com; office@autismartaadhd.ro

sau telefonic la 0749778050  și te vom primi în familia noastră să schimbăm împreună lumea în bine!