Redăm zâmbetul copiilor speciali!

DESPRE

  • TEMELE  conferinței vor aborda  pluridisciplinar neurodiversitatea, din unghiuri multiple și inovatoare, prezentatorii noștri fiind printre cei mai titrați din țară și din lume, împărtășind din cunoștințele lor științifice, experiența practică și expertiza în domeniul  neurodiversității sau domeniilor medicale/educaționale care au incidență  cu această zonă, tratând subiecte de la diagnostic la metode terapeutice; medicație; alimentație;  educație si incluziune socială/profesională!
 
 

👉🏻 Sunt incluse numeroase exemple astfel încât profesioniștii, apartinătorii și chiar și persoanele din spectru autist/neurodiversitate,  să înțeleagă că susținerea sănătății mintale și a bunăstării,  se poate întâmpla numai atunci când persoanele neurodivergente sunt respectate pentru Cine sunt și Cine vor să fie în această lume!

 

👉🏻 PROGRAMUL ȘTIINȚIFICO-PRACTIC  va aduce noutăți din domeniul cercetării și practicii, vor fi prezentări; dezbateri; postere pe arii de interes pentru domeniul autismului/neurodiversității.

 

👉🏻 Speakerii vor fi profesioniști de top din domeniul:  cercetării și clinicii, educației fapt care  ilustrează interesul nostru  permanent progresul științelor autismului/neurodiversității este o misiune internațională la care România prin acest eveniment notabil se alătură.

 
Comitetul de planificare a conferinței va fi în preajmă pentru a vă întâmpina și a vă sprijini să aveți experiență stiințifică cu aplicabilitate practică ce poate schimba viata unui neurodivergent

Sanda Gligu

Președinte Conferință Președinte Psih.
Coordonator Dep Recuperare Holistică și Incluziune Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD

CE ABORDĂM  ÎN EVENIMENT

TULBĂRILE  DIN SPECTUL AUTIST

✦ NEURODIVERSITATEA

ADHD; TSI(Tulb. de Învățare;  Dizabilitatea Intelectuală; ADD-Tulburările de atenție; Întârzieri de dezvoltare și limbaj;  S. Tourette & Tulburările Ticurilor etc.

 

TEME ABORDATE IN EVENIMENT

✦Diagnostic
✦Recuperare  terapeutică multimodală
✦Integrare școlară
✦Integrare socială și profesională

Conferința se adresează cercetătorilor, clinicienilor, specialiștilor, cadrelor didactice și nu în ultimul rând, persoanelor neurodivergente și familiilor acestora. 
 
Conferinta Internatională Autism Neurodiversitate  Ediția a II a 
Este un eveniment hibrid, care oferă posibilitatea participării speakerilor și participanților, atât în format fizic, la Cercul Militar Național București, cât și online intâlnirea fiind completată prin transmisiunea în direct a evenimentului în platforma virtuală Zoom.
 
Prin acest mod de organizare, urmărim să răspundem nevoilor tuturor: specialiștilor; cadrelor didactice; părinților și altor persoane, din țară și din întreaga lume, care sunt interesate de științele autismului/neurodivergenței. 
Evenimentul oferă multe oportunități de învățare și relaționare vă așteaptă online și offline, într-un format adaptat contextului actual.
 

Pe parcursul a două zile pline veți învăța să:

✦ Înțelegeți mai bine neurodiversitatea
✦Îmbunătățiți metodele de tratament terapeutic și educație
✦Aplicați abordări noi pentru recuperarea persoanelor cu autism
✦Puneți în practică metode de intervenție de actualitate descoperite științific de unii dintre cei mai titrati practicieni ai domeniului!
 
Bilete eveniment:
Bilet- Acces fizic include:
1. Participare eveniment cele 2 zile în format fizic la sala de conferință-Cercul Militar Național București
2. Mapa și programul evenimentului
3. Acces inregistrare eveniment
4. Cafea, ceai, apă și gustări în pauzele evenimentului
 
Bilet- Acces online include
1. Participare eveniment în cele 2 zile format online
2. Acces inregistrare eveniment
 
Îți garantăm 2 zile de experiență profesională unică în care vom afla noutăți cu și despre autism/neurodiversitate, de la cercetare la practică!

SPEAKERI

Sanda Gligu

Președinte, Cofondator,
Coodonator dep. Recuperare Holistică și Integrare

Psiholog Clinician și Educațional; Specialist în psihopatologia copilului și tânărului
Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD
Președinte ,,Conferinta Internațională Autism Neurodiversitate”

Edmond Cracsner

Dr. Psih., Autor,
Presedinte, Colegiul Psihologilor din România

Diana Loreta Păun

Conf. Dr. Consilier Prezidențial Sănătate, Președinția României
Presedintele al Chapterului din Romania al AACE (American Association of Clinical Endocrinologists)

Stephen Edelson

PH.D., Director Executiv, Cercetator, Autor, Autism Research Institute

Alina Oprescu

Medic Primar Cardiologie Medic Specialist Cardiologie Pediatrica Spitalul Clinic de Copii Dr Victor Gomoiu Bucuresti Centrele de Excelenta Ares Bucuresti

Kelly Barnhill

Dr. Nutriție Director clinic, Centrul Johnson pentru Sănătatea și Dezvoltarea Copilului

Harland Winter

Profesor asociat de Pediatrie Harvard Medical School SUA
Medic Cercetător Pediatrie, Institutul General de Cercetare în Masă.

Nataliya Vasylevskaya

Licențiată în psihologie la Universitatea Națională II Mechnicov din Odesa, Odesa, Ucraina. Lucrează cu populația cu nevoi speciale din 2006 și ajută la Coordonator Rețea Internațională Profesioniști Autism Research Institut.

Florina Rad

Prof. Dr. UMF Carol Davila, Medic Primar Psihiatrie Pediatrica; Sef sectie Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”

Liana Rada Borza

Consultant în Psihiatrie, Profesor de Clinică, Expert Independent – Telesphorus Health & NHS England, Imperial College London Facultatea de Medicină, Membru Comisia Europeană Bruxelles

Raluca Teleanu

Prof Dr. Șeful disciplinei Neurologie Pediatrică I în cadrul UMF „Carol Davila”, Șeful secției Neurologie Pediatrică a Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” și Președintele Asociației Neurocare

Adrian Gabriel Marinescu

Director Institutul Medical ”Matei Balș„ Medic Primar Boli Infectioase Hepatologie.

Georgeta Pănișoară

Profesor Universitar, Psih., Doctor in Psihologie în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educație

Ramona Gheorghe

 Medic primar psihiatrie pediatrică/Psihoterapeut
Doctor în Științe Medicale,

Mind Health Center

Emanuela Andrei

Medic specialist psihiatrie pediatrică și asistent universitar UMF ,, Carol Davila” Disciplina Psihiatria Copilului și Adolescentului, Facultatea de Medicină, UMF „Carol Davila”
Clinica de Psihiatrie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.

Valeria Negovan

Psiholog principal supervizor specializarea psihologie educationala. Scriitor, Doctor, profesor universitar emerit (Universitatea din București) și profesor universitar asociat (Universitatea Titu Maiorescu)

Merry Kalingel Levi

Terapeut ocupațional și dr. candidat la departamentul de terapie ocupațională de la Universitatea din Haifa.

Mihai Berteanu

Prof Univ Dr in cadrul UMF Carol Davila, Bucuresti
Sef Disciplina Medicina Fizica si de Reabilitare – Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Presedinte al Societatii Române de Reabilitare Medicală

Mihaela Ciobanu

Psiholog, Supervizor Psihopedagogie, Supervizor Clinică, Cabinet Individual de Psihologie, Clinica Bellanima

Brăduț Octavian Palaș

Persoană cu diagnostic zona Neurodiversitate
Inginer calculatoare, membru Mensa si Engineering Manager la Google

Corina Bratu

Psiholog Clinician, Psihoterapeut
Expert Psihologie Judiciară
Cabinet individual de psihologie Corina Bratu, Asociatia Psiho Suport

Granovsky Yelena

Neurofiziolog cercetător. PhD în Științe Medicale de la Technion. Lector superior la Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din Rambam Health Care Campus și Facultatea de Medicină Technion.

Andrada Georgiana Ginghină

Psiholog Logoped,
Coordonator dep Terapii Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD

Alexandra Coroleucă

Medic Specialist Gastroenterologie Pediatrică Șef de Lucrări Catedra de Pediatrie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Adrian Luca

Coordonator Știintific ,,Conferință Internațională Autism Neurodiversitate2023” Lector univ. Dr. Psih. Facultatea de Psihologie și Științele Educație

Elena Pontbriant

Psih. Drd . Psihiatrie
Cabinet Individual de Psihologie Elena Pontbriant

Kristina Cepraga

Actriță Internațională Romanian Academy on Cinema and Theatre Prezentator în cadrul ”Conferinței Internaționale Autism Neurodiversitate„-Ediția II

Ileana Ciobanu

Dr. Științe medicale
Membru Proiect Ethereal Afiliere: Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila – Disciplina Medicina Fizica si de Reabilitare – Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Bucurest

Daniela Gaba

Psiholog, As. social principalco-fondatoare si coordonatoare programe de formare si cercetare -Neurofeedback Romania, Lector Univ. Facultatea de Sociologie si Asistență Socială, Universitatea din Bucuresti

Tami Bar-Shalita

Ph.D. în Științe Medicale de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Universitatea Tel Aviv – lector superior în Departamentul de Terapie Ocupațională, Facultatea de Medicină.

Andreea Georgiana Marin

Dr. Științe Medicale
Membru Proiect Ethereal Afiliere: Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Carol Davila” – Disciplina Medicina Fizica si de Reabilitare – Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Bucuresti

Bordei Ciaus Georgiana

Psihopedagog
Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD

Robert Hendren

Profesor de psihiatrie și științe comportamentale emerit Secția de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului; Co-Director al Centrului de Dislexie University CSF SUA; și Director, Programul de Cercetare privind Neurodezvoltarea, Rezultate Translaționale (PRONTO) odezvoltare. A fost președinte al Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului (2007-2009).

Marvin Natowicz

Profesor Dr. de patologie, Cleveland Clinic Lerner College of Medicine de la Case Western Reserve University SUA Medic la Cleveland Clinic specialitățile sale includ: Genetică Medicală, Patologie, Neurologie

Victorița Tudosie

Medic specialist Psihiatrie pediatrică, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”

Beth Malow

Prof. Dr. Șef catredră în Dezvoltare Cognitivă a Copiilor Profesor de Neurologie și Pediatrie Vanderbilt Uniresity California SUA
Dir. Dep. Tulburări de Somn

Betty Lou Rowe

Consultant educațional pentru Centrul de Resurse din Indiana pentru Autism (IRCA) și Inițiativa de Sănătate Mintală a școlii din Indiana (ISMHI) la Institutul Indiana pentru Disabilități și Comunitate, Universitatea Indiana, Bloomington

PARTENER ȘTIINȚIFIC

PARTENER MEDIA

SPONSORI

Shopping Cart